Nijmegen krijgt haar reuzentoren, Stichting Donjon weet het zeker
22-03-2017

NIJMEGEN - Stef Cuppens, voorzitter van de Stichting Donjon, weet het zeker. Er kan nu niets meer mis gaan met de herbouw van de reuzentoren op het Valkhof in Nijmegen. Maandag tekenden vastgoedontwikkelaar Haystock Corp met Heineken en Sligro een huurcontact voor de gehele toren voor 15 jaar met een verlengingstermijn van tweemaal vijf jaar.

Ron Lubbers, de algemeen-directeur van Haystack, ziet in de zeven verdiepingen van de toren kansen voor wisselende culturele evenementen, exposities, historische manifestaties, seminars en presentaties van bedrijven. 

Hij wil hiervoor optrekken met wisselende partijen. Waarbij hij ook hoopt op lokale organisaties en instellingen. Die zijn dan niet gebonden aan langjarige huurcontracten, maar steeds voor een korte periode verbonden met de Donjon. 

Tegelijk zet Lubbers een verdieping in als een Bed & Breakfast; een verdieping wordt een restaurant; en bovenin komt een skybar met uitzicht op de omgeving. Hij wil ook ruimte bieden aan bruiloften en partijen. Helemaal onderin komt een informatiecentrum. Het uitzichtpunt zal tegen een kleine vergoeding bereikbaar zijn. Een voorwaarde van de gemeente. 

“In de toren moet je het verleden en de toekomst op een unieke wijze kunnen beleven”
— Ron Lubbers - algemeen directeur Haystackcorp

Drie verdiepingen in de ruim veertig meter hoge toren worden met elkaar verbonden. Hier moeten bezoekers direct de beleving voelen van de historie en de architectuur. Voor de invulling van  exposities en presentaties trekt Haystock  op met  de internationale  partner Atos, een bedrijf actief in de digitale wereld en een grote speler als het gaat om automatisering. 

Lubbers: ,,We willen met de meeste moderne digitale technieken invulling geven aan presentaties. Daarvan kunnen onderwijsinstellingen, maar ook bedrijven profiteren, Waarom geen 4D-presentaties van een nieuw automodel of een bijzondere digitale presentatie van de Heineken-bierbrouwerijen? Maar ook interactieve medische colleges zijn mogelijk. Vooral moet je hier in de toren het verleden en de toekomst op een unieke wijze kunnen beleven."  

Haystock ontwikkelt in Nijmegen verder een hotel in het Opus-gebouw op het Vierdaagseplein (Wedren). Ook werkt de ontwikkelaar aan een plan voor het Paleis van Justitie in Den Bosch.  

Bron: de gelderlander