Projecten: In ontwikkeling


 

Opus Nijmegen

Gelegen aan het Vierdaagseplein in Nijmegen, deel uitmakend van de Wedren (het startpunt van de Nijmeegse Vierdaagse), ligt het bijzondere en historische pand uit 1921,  OPUS.

Thans wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van een nieuw hospitalityconcept. Een hospitalityconcept waarmee op een vernieuwende manier wordt ingespeeld op ontmoeten, overnachten, werken, gastronomie, Special events en health. Deze ontwikkeling verkrijgt een strategische dimensie tot uitrol naar overige locaties.

Status: het project is thans in uitwerking.

 

Donjon Nijmegen

De herbouw van de historische Donjon-toren in het Valkhofpark in Nijmegen zal begin 2017 aanvangen. HaystackCorp heeft hiertoe al eerder een  integraal experience- en hospitalityplan ontwikkeld: in 1996 is een plan gepresenteerd voor de herontwikkeling van de Valkburcht en het omliggende gebied als geheel. Een meervoudig beschermd Rijksmonument. Internationaal gerenommeerde planologen, cultuurhistorici, architecten en landschapsarchitecten en stadseconomie & identiteit, leverden reeds hun bijdragen, waaronder professionals als Darrell Fowler, Greg Ashworth, Andreas Calvetti, Jo Coenen, Ubbo Hylkema, Frank Go.

Ron Lubbers maakte met zijn team het plan haalbaar, al bleken de plannen op dat moment nog niet volledig uitvoerbaar door maatschappelijke verdeeldheid. Onverminderd enthousiast over en overtuigd van het masterplan van het gehele gebied, adviseerde hij de stad toch te starten met het Donjon-project.  Een advies dat nu als historisch gegeven mag worden bestempeld.

Status: het project is thans in uitwerking.

 

 

Paleis van Justitie Den Bosch

In opdracht van de Renschdael Groep wordt momenteel gewerkt aan het haalbaarheids- en (master-)plan voor een mogelijke hospitality-invulling van deze unieke locatie in het oude centrum van Den Bosch. Hierbij ligt de thematische focus op de ontwikkeling van integrale hospitality functies ter versterking van het culturele en historische gedachtegoed in samenhang met de binnenstedelijke waarden.

Status: het project is thans in uitwerking.

 

 

Waalpanorama

Aan de haven van de oude stad van Nijmegen ontstaat een bijzondere leefomgeving. Op een centrale positie binnen dit gebied, grenzend aan de historische spoorbrug over de Waal in Nijmegen, aan de haven en nabij het alom bekende Kronenburgerpark, is het plan "Waalpanorama" vormgegeven. Een hoogbouwproject, waar wonen, ontspannen, werken en verblijven centraal staan. Daarnaast wordt er binnen een zogenoemd "stedelijk balkon" in een landschappelijke setting, een grootschalige parkeeraccommodatie voor bewoners en bezoekers van de stad gerealiseerd. Het project is een samenwerkingsverband met D&M Properties.

Status: Haalbaarheid Masterplanfase

 

 

Metterswane

Als onderdeel van de stedelijke herinrichting van het stationsplein van Nijmegen verrijst recht tegenover de historische entreehal een uniek en omvangrijk stedelijk icoon, ontworpen door Barcode Architects. HaystackCorp is verantwoordelijk voor de locatieverwerving, conceptontwikkeling en beginfase van de architectuur. Het project wordt in samenwerking met KWP ontwikkeld en gerealiseerd.

Status: Bouwvoorbereiding